Anne-Aimée

View Original

Hoe verbind je met je innerlijke kind?

Binnen mijn werk als psychologe zag ik de volgende twee thema’s regelmatig terugkomen: mensen met een overactief zenuwstelsel en mensen die vanuit hun innerlijke kind reageren wanneer ze geraakt worden in het hier-en-nu (dit gebeurd vaak onbewust).

Omdat dit twee thema’s zijn die ik zo vaak zag terugkomen en mezelf in mijn eigen proces ook erg hebben geholpen, voelde ik, ja hier mag en wil ik meer over delen.

En zo deelde ik al in een eerdere audio blog over wat het innerlijke kind is, hoe dit ontstaat en het belang van verbinding in plaats van afwijzing.

Het leek me mooi om hier een vervolg aan te geven.

Want nadat je weet dat het innerlijke kind kan opspelen en hoe het zich uit in jouw dagelijkse leven, is het ook fijn om te weten wat je kunt doen op het moment dat het komt opspelen en hoe je er mee kunt verbinden in plaats van het af te wijzen.

Wanneer je in het hier-en-nu je innerlijke kind afwijst, ben je opnieuw het gevoel wat je eerder niet mocht en kon voelen (omdat je alleen was, omdat je niet wist hoe je het kon toelaten of je omgeving niet wist hoe ze jou daarbij konden ondersteunen) aan het afwijzen en onderdrukken.

Alles wat we niet voelen en de ruimte geven wordt opgeslagen in ons lijf. And our body keeps the score.

In de audio blog vertel ik je meer over hoe je je gevoel kunt toelaten en kunt verbinden met je innerlijke kind.

Luister de audio blog hier terug.