De verbinding tussen je innerlijke kind en je zenuwstelsel

Binnen mijn werk als psychologe kwamen de afgelopen jaren de volgende thema's regelmatig terug: een overactief zenuwstelsel en dat mensen vanuit hun innerlijke kind reageren (vanuit de schematherapie, wat een behandelvorm is, wordt het het gekwetste kind genoemd).

Het innerlijke kind is een onderdeel van jou, een deel van jou dat refereert naar je jeugd.

Inzicht krijgen in wat het innerlijke kind is en wanneer deze komt opspelen, heeft me veel gebracht in mijn eigen proces.

Daarnaast zie ik bij de mensen tegenover me vaak dat er een kwartje valt wanneer ik hier over deel omdat ze zichzelf een stukje beter gaan begrijpen. En omdat ze zichzelf beter begrijpen en er bewustwording ontstaat gaan ze in plaats van zichzelf af te wijzen, met meer begrip en compassie naar hun eigen gedrag kijken waardoor ze zich weer meer gaan verbinden met zichzelf.

In de audio leg ik je uit wat je innerlijke kind is, hoe dit ontstaat, wat de relatie is met je zenuwstelsel (hoe het innerlijke kind meer naar voren komt op het moment dat je zenuwstelsel niet gekalmeerd is) en wat je kunt doen om te verbinden in plaats van het innerlijke kind af te wijzen.

Nieuwsgierig geworden?

Luister de audio blog hier terug.

Previous
Previous

Hoe verbind je met je innerlijke kind?

Next
Next

Waarom je in het hier-en-nu niet meteen resultaat ziet wanneer je wil veranderen